Právě je 10 zář 2010 23:57

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Vyroba expanzni nadoby atd 
Autor Zpráva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek Vyroba expanzni nadoby atd
Nazdar,
chtel jsem se poradit ohledne materialu na expanzni nadobu, mam k dispozici spoustu plexiskla, v tloustkach od 1 do 5 mm, uz mam z tohoto materialu vyrobenou stavajici (docasnou) expu ve trech 5.25 pozicich. Nova expa by mela byt umistena spolecne se stavajicim radiatorem v hlinikove konstrukci mimo case, misto pro ni je cca 1O x 15 x 40 cm. jeste musim dodat, ze cerpadlo je potreba umistit do teto nadoby. Jde me ted o to, ze jsem slysel nejake negativni nazory k plexisklu, a proto zvazuji neco jako polykaronat. Ten ale nema k dispozici, a vzhledem k potrebnemu (relativne malemu) mnozstvi hledam vhodny zdroj... nechci kupovat nejake desky 2x1m za tisice.

Pokud mate nejaka doporuceni nebo napady, tak piste, jsem otevreny i nestadartnim resenim a mam moznosti je realizovat.

Ps cele vodni chlazeni je vlastni vyroby (teda az na cerpadlo) a chladi to zatim cpu q8300 at 3.4, gpu gtx 260, northbridge p35 a 4 disky, v blizke budoucnosti jeste chci dodelat chlazeni ram a vram, oboji zatim pouze pasivne chlazene.

09 črc 2010 20:35
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: Vyroba expanzni nadoby atd
Ahoj, koukám, že jsi šikovný kutil. Nechceš nahodit nějaké fotky tvých výrobků?:)

09 črc 2010 21:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Začátečník
Začátečník

no to jsem taky chtel rict, nemam ted fotak, ale kdyz je zajem, tak si pujcim a nafotim... abych ale tady nekoho svymi vyrobky neurazil ;D

cele tema vodniho chlazeni resim teprve asi mesic, od doby kdy jsem na aukru videl vyhodnou koupi 285tky s vodnim chlazem. Tak jsem postavil zakladni okruh jen pro grafiku, karta dosla, ale mela vadne pameti, tak jsem ji vratil, ale prislo me lito vyhodit praci na vodnikovi (obvzlast, kdyz jsem slysel to krasne ticho v porovnanim s tovarnim chlazenim gfx) a udelal jsem blok na cpu a v zapeti i na gpu a ostatni casti.

09 črc 2010 21:27
Administrátor
Administrátor

uberNiner píše:
no to jsem taky chtel rict, nemam ted fotak, ale kdyz je zajem, tak si pujcim a nafotim... abych ale tady nekoho svymi vyrobky neurazil ;D

To vůbec ne. Každej tu je vítaný s novými kutilskými nápady :) Tak jen do toho, ukaž co jsi vyrobil :)

09 črc 2010 22:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Začátečník
Začátečník

Myslím že když poprosíš Gorelorda tak ti pošoupne nějaký polykarbon :)

10 črc 2010 13:28
Profil ICQ
Začátečník
Začátečník

tak jsem si tady procetl nejake temata a musim rict, ze me az prekvapilo jak moc to resite, jeste stesti, ze jsem zacal stavet bez tech poznatku, jinak bych se do toho asi ani nepoustel.

jinak dik za tip, ten Gorelord je tady na foru, nebo musim hledat nekde jinde?

jeste jsem se chtel zeptat, jestli je ta "nizkoprofilovost" vetsiny bloku nejak zasadne opodstanena, napr pro cpu me prijde ze by ty bloky mohly byt klidne vyssi. pak jsem si jeste vsiml, ze jsou tady nekteri z brna, docela by me zajimalo srovnani ucinosti meho cpu bloku se skutecnymi pro vyrobky.

kazdopadne v teto oblasti je spousta mista pro diskuzi (aspon z me strany, jakozto hrozneho zvedavce :d) tak jestli nahodou nepouzivate nejake TS, mumble nebo ventrilo...

10 črc 2010 14:46
Začátečník
Začátečník

nevideli jsme tvuj blok, ale pokud myslis tloustku medi, tak tech 5 az 8mm je akorat, zalezi na velikosti vystupku uvnitr, ale jelikoz jadro ma 15*15mm tak jsou nejlepsi vystupky co nejmensi, a cim mensi jsou vystupky, tim min se teplo rozvadi, treba kdyz vyfrezujes 0,5mm mikrokanalky, tak je ti staci vyska kazdyho toho minizebra tak 5mm, kdyby bylo 2cm vysoky, tak by to bylo plytvani materialem, protoze se teplo odevzda vode uplne dola, a do hornich vrstev se tak tenkym materialem nedostane.

Gorelord je uzivatel fora, a vyrobce vodnich bloku http://www.aquacool.cz/

Cooling: Xigmatek HDT-S1283 a potom poladeny Dell XPS 2stage cooling unit + OCZ hydroflow
http://www.laneros.com/showthread.php?t=135177&page=7
Obrázek

10 črc 2010 15:14
Profil ICQ
Začátečník
Začátečník

rozhodne nezpochybnuji kvalitu vodnich bloku co pouzivate, duvod pouziti relativne nizkeho medeneho profilu diky hustote a tenkosti zebrovani samozrejme chapu. Tvurce vodnika jako ja, ktery si stavi cely system vicemene sam, nemusi mit k dispozici technologii, ktera by umoznila vytvorit takovy blok, proto hleda jinou cestu, a tou muze byt vyroba bloku radove vyssiho, ale mnohem jednodussiho. V mem pripade byl cpu blok vlastne prvnim pocinem ve vyrobe vodniho chlazeni, tak jsem volil co nejsnazsi zpusob. V podstate jde o to, ze mam medenou zakladnu 50x50x4mm, do ni vyvrtanych 50 der o prumeru 3mm (diry jsou rozmisteny na plose 30x30mm, okraje jsou hladke, je tam misto pro tesneni kryci cast toho bloku) a v kazde dire je medeny drat 3mm cca 40mm dlouhy. draty jsou zaletovany cinem, spodni strana je obrousena a vylestena. kryt je udelany z plexi, fitinky vlastni na zavit g1/4 s vnitrnim prumerem 10mm. Jedna se primitivni (a velice rychle a snado vyrobitelny) blok. ucinnost nevim jak zmerit nebo porovnat, ale chladi to a tesni to, coz je pro me v teto fazi havni :D.

nejake fotky udelam v pondeli, zaroven vyrobim i novou kompaktnejsi a jeste jednodussi verzi, kterou zaletuji stribrem a pak porovnam vlastnosti.

10 črc 2010 16:13
Začátečník
Začátečník

uberNiner píše:
ten Gorelord je tady na foru, nebo musim hledat nekde jinde?

Gorelord je vsude mozne :D. Pokud bys chtel kousek polykarbonatu uriznout, tak se urcite domluvime. Konstrukce tveho bloku je mi povedoma, pred nedavnem jsem nekde na foru videl blok s mosaznyma valeckama nalisovanyma ve vyvrtanych dirach. Urcite tu ale nejake fotky radi uvidime, konstrukteru neni nikdy dost..i kdyz v Brne koukam uz docela jo :D.

CPU: C2D E8500@3163MHz, MB: Gigabyte GA-EP45-UD3R, GPU: Gigabyte GTX 260 OC 896MB GDD3, RAM: 4x1GB Geil 800MHz (4-4-4-12-2T@830MHz), PSU: Corsair HX620W, HDD: Seagate Barracuda 7200.11 500GB, Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music, LCD: 22" Dell E228WFP, **PC is Aquacooled**

10 črc 2010 16:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Začátečník
Začátečník

tak to by bylo skvele, minimalne na bloky bych rad pouzil polykarbonat, pokud by to nestalo tisice, tak bych z toho rad udelal i tu expu. chtel jsem se zeptat jak ten material rezes, protoze pri pouziti jak pilky na zelezo nebo primocare pily se teda aspon plexi tavi a nedela to cisty rez.

ke konstrukci toho bloku... ty medene tycinky jsou 3mm a ty diry 3,05 , takze tam jdou rukou strcit, ale drzi, zadna nutnost lisovani, a ta miniaturni mezerase kapilarne zaleje cinem jedna basen, pochopitelne je to potreba ocistit hcl a nanest chlorzinek aby to fungovalo, ale to jsou minutove zalezitosti.

10 črc 2010 18:50
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další